”Vi förväntar oss att ministern tar sig tid att träffa oss.”

14 juni, 2021

Lite drygt tre veckor har gått sedan TV4:s program Kalla Fakta visade det uppmärksammade reportaget Samehatarna.

Den senaste veckan har ytterligare renar hittats skjutna i både Gällivare och Idre, och de som drabbas känner en stor oro för att det kommer hända igen.

– Det är ett stort misslyckande för rättssamhället att detta tillåts fortgå, men framför allt är det ett stort svek mot de personer som drabbas, säger Jenny Wik Karlsson förbundsjurist vid SSR.

Strax efter programmet sänts begärde SSR ett möte med ansvariga ministrar, Mikael Damberg och Morgan Johansson, för att lyfta fram att krafttag krävs och att regeringen nu vidtar åtgärder.

SSR har nu fått svar från ansvariga ministrar, som avböjer möte med SSR på grund av tidsbrist i kalendern, istället har SSR erbjudits möte med statssekreteraren.

– Vi har förståelse att statsrådens kalendrar är fullbokade av möten, men de fråge-ställningar vi adresserat borde vara högt prioriterade, säger Matti Blind Berg nyvald förbundsordförande i SSR.

SSR har mot nu återigen ställt en förfrågan till ansvariga ministrar om ett möte.

– Vi förväntar oss att ansvariga ministrar nu tar sig tid att träffa oss, avslutar Matti Blind Berg förbundsordförande i SSR.

Print Friendly, PDF & Email