[:sv]Under den här tiden på året får jag många telefonsamtal från våra medlemmar. Många av dom som ringer är frustrerade, trötta och uppgivna. Det oförutsägbara vädret, rovdjuren, exploateringar och skogsbrukets effekter blir så oerhört påtagliga under höst/vinter. Lägg sen till den långa period av mörkertid som vi just nu befinner oss i. Jag är full av beundran av hur de som arbetar med renskötseln ändå tar sig an varje dag och kämpar för sin och kommande generations framtid, och mitt arbete är att stötta dom efter bästa förmåga.

Jenny på departementet Mina viktigaste insatser är inte att finnas till hands när det går bra, utan att ta vid när orken tryter. Att fortsätta driva frågorna framåt, vilket i sig inte alltid är så lätt i det byråkratiska samhälle vi lever i. Framförallt så tar det tid. Då gäller det att ha i bakhuvudet alla de steg som vi ändå tagit och att vi faktiskt mer och mer får gehör för våra rättigheter.

En reporter frågade mig en gång, tror du att det går att påverka och att det leder till förändring? För mig är svaret självklart ja. För alternativet att inte göra något eller att inte tro på oss själva finns inte. Det handlar helt enkelt om att ständigt hitta nya vägar framåt, för vägs ände finns inte.

Jag är så oerhört tacksam över mitt arbete, det är en ynnest att få arbete med och för våra medlemmar, och för varje telefonsamtal jag får blir viljan att förändra allt starkare. Eller kanske mer korrekt, hornen i pannan växer!!

Jag vill önska er alla en God Jul och ett Gott nytt år, nu går vi mot ljusare tider.

Jenny[:se]Tror du att det går att påverka?
Under den här tiden på året får jag många telefonsamtal från våra medlemmar. Många av dom som ringer är frustrerade, trötta och uppgivna. Det oförutsägbara vädret, rovdjuren, exploateringar och skogsbrukets effekter blir så oerhört påtagliga under höst/vinter. Lägg sen till den långa period av mörkertid som vi just nu befinner oss i. Jag är full av beundran av hur de som arbetar med renskötseln ändå tar sig an varje dag och kämpar för sin och kommande generations framtid, och mitt arbete är att stötta dom efter bästa förmåga.

Mina viktigaste insatser är inte att finnas till hands när det går bra, utan att ta vid när orken tryter. Att fortsätta driva frågorna framåt, vilket i sig inte alltid är så lätt i det byråkratiska samhälle vi lever i. Framförallt så tar det tid. Då gäller det att ha i bakhuvudet alla de steg som vi ändå tagit och att vi faktiskt mer och mer får gehör för våra rättigheter.

En reporter frågade mig en gång, tror du att det går att påverka och att det leder till förändring? För mig är svaret självklart ja. För alternativet att inte göra något eller att inte tro på oss själva finns inte. Det handlar helt enkelt om att ständigt hitta nya vägar framåt, för vägs ände finns inte.

Jag är så oerhört tacksam över mitt arbete, det är en ynnest att få arbete med och för våra medlemmar, och för varje telefonsamtal jag får blir viljan att förändra allt starkare. Eller kanske mer korrekt, hornen i pannan växer!!

Jag vill önska er alla en God Jul och ett Gott nytt år, nu går vi mot ljusare tider.

Jenny
[:]