Samisk jämställdhet2018-05-23T21:35:07+00:00

[:sv]

Samisk jämställdhet och normer

SSR:s utbildningsprojekt Ovttas i samarbete med ungdomsorganisationen Sáminuorra inbjuder härmed till en dag där vi diskuterar samisk jämställdhet och normer.

En spännande dag där vi tillsammans utforskar vad samisk jämställdhet kan vara. Dagen börjar med ett kort föredrag om härskartekniker, och speciellt inbjudna samiska tjejer delar med sig av deras erfarenheter. Under eftermiddagen kommer vi att sitta i mindre grupper och diskutera kring begreppet samisk jämställdhet, hur det kan skilja sig från jämställdhet i majoritetssamhället och vad vi samer vill att jämställdhet i Sápmi ska vara.

Umeå torsdag 9 mars 10.00-16.00 (6 mars)

(Sista anmälningsdag inom parentes)

Max antal plaster: 30

Dagen riktar sig i första hand till kvinnor med koppling till samiskt näringsliv, företagare, anställda på ett företag och samebyar. Vid fler anmälda än antal platser kommer därför dessa att prioriteras. Alla Ovttas kurser och utbildningar är kostnadsfria!

För mer information om kursen maila oss på info@ovttas.com
Är det akut ring Moa på 073-8062906

  

 

Sáminuorra – företräder samiska ungdomar i Sverige och Sápmi, skapar mötesplatser och driver projekt som syftar till att förbättra livsvillkoren för unga samer.

Ovttas – är är ett kompetensutvecklingsprojekt som riktas mot samiskt näringsliv. Projektägare är Sámiid Riikkasearvi och Ovttas finansieras av Europeiska socialfonden, Länsstyrelsen Norrbotten och region Västerbotten

 

Anmäl till kursen här:

Observera att bekräftelse på anmälan och inbjudan kommer via din angivna e-postadress så var noga med att kolla av din mejlinkorg och inkorg för skräppost.

 

Ditt namn*

Har du F-skatt?*

JANEJ

Om du har F-skatt, får din verksamhet någon form av Statsstöd?
JANEJ

Vad är egentligen Statsstöd. Klicka här för mer info.

Ditt person- eller organisationsnummer*

Ange sameby, företag eller organisation?*

Din E-post*

Ditt telefonnummer*

Beskriv om du i behov av hjälpmedel för att kunna delta på kursen? Även om du har allergier.
Ange nedan vad

Övrigt

Klicka i rutan nedan bredvid texten "Jag är inte en robot" för att hjälpa oss att förhindra automatiska datorprogram från att skapa falska användare.

[:]