SSR söker projektledare Rennäringens förutsättningar idag och i framtiden

1 mars, 2023

Svenska Samernas Riksförbund, SSR, är en politiskt obunden intresseorganisation för rennäringen och samiska näringslivs- och samhällsfrågor. Organisationens syfte är att tillvarata och främja de svenska samernas ekono­miska, sociala, rättsliga, administrativa och kulturella intressen med särskild hänsyn till renskötseln.

Exploateringar och förändrad markanvändning inom Sápmi har idag nått historiskt omfattande nivåer. Det krävs stora insatser för att säkerställa att även renskötseln kan utvecklas och bestå. För att rätt åtgärder och insatser ska kunna genomföras, krävs en ordentlig genomlysning av problemställningar och samebyarnas situation.

Att utreda och analysera behovet av insatser för att stärka rennäringen är kärnan i projektet.

En del i projektet sker i samverkan med projektet ”Avoiding a green transition dilemma; The need for climate impact assessments in Swedish Sápmi ” där SSR ingår styrgruppen.

Är du den vi söker?
Du har goda kunskaper om det samiska samhället och renskötseln.
Du är kommunikativ och van att arbeta med digital utrustning/GIS då det ingår som en naturlig del i det dagliga arbetet.
Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som till exempel flexibilitet, god förmåga att arbeta självständigt och i grupp.
Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du ska känna dig bekväm med att hålla utbildning och tala inför större grupper.
Meriterande är kunskaper i något av de samiska språken.
Tjänsten innebär en del resor och b-körkort är ett krav.

Villkor
Projektanställning med 75 % tjänstgöringsgrad. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar provanställning, förtroendearbetstid och individuell lönesättning. Projektet kommer att pågå under ett år, med goda möjligheter till förlängning.
Placering: SSR:s kansli Umeå. Placeringsort kan diskuteras, dock förutsätts att du kan tillbringa viss tid vid kansliet i Umeå.

Välkommen med din ansökan.

För övrig information hänvisas till verksamhetschef Jenny Wik Karlsson 072 202 12 00

Sänd in din ansökan med CV och personligt brev till: info@sapmi.se eller Svenska Samernas Riksförbund, Formvägen 16, 906 21 Umeå.
Vi vill ha din ansökan senast den det 30 mars 2023, rekryteringen sker löpande varvid tillsättning av tjänsten kan ske innan sista dag för ansökan passerat.
Vi vill att du tillträder tjänsten snarast eller efter överenskommelse.

Print Friendly, PDF & Email