SSR söker Handläggare konsultationsordning

17 juni, 2022

Vi söker dig som tillsammans med oss vill bidra till utveckling av SSR:s arbete med konsultationsordningen. Den 1 mars 2022 trädde lag (2022:66) om konsultation i frågor som rör det samiska folket i kraft. Det innebär att SSR kommer att få förfrågningar att delta i konsultationer med ett stort antal myndigheter i en mängd olika ärenden.

Arbetet inriktas i första hand mot att skapa struktur och rutiner för hur organisationen ska hantera och handlägga konsultationer, vilket omfattar hela processen från konsultation till uppföljning.

SSR kommer att bli konsulterad i en mängd ärenden, såsom exempelvis renskötselfrågor, markanvändning, samhällsplanering, viltförvaltning, rovdjursfrågor, men även ärenden om de samiska språken, hälsa och kulturen. Arbetsuppgifterna innebär att ta fram en struktur för hur organisationen på bästa sätt ska kunna delta i konsultationerna och svara upp med god kvalitet. Du kommer också bistå samebyarna i arbetet med framtagande av rutiner för konsultation.

Tjänsten innefattar deltagande vid vissa konsultationer för SSR.

Du kan även bli delaktig i andra delar av SSR:s verksamhet, exempelvis kommunikation, utbildningar, deltagande i olika referens/arbetsgrupper.

Kvalifikationer
För tjänsten ser vi gärna att du har en akademisk högskoleutbildning med inriktning mot juridik, statsvetenskap eller likvärdiga kunskaper.

Du har grundläggande kunskaper om det samiska samhället och renskötseln.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som till exempel flexibilitet, god förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du ska känna dig bekväm med att hålla utbildning och tala inför större och mindre grupper.

Meriterande är kunskaper i något av de samiska språken

Tjänsten innebär en del resor och b-körkort är ett krav

Villkor
Tjänsten är en visstidsanställning på åtta månader med 100 % tjänstgöringsgrad. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten kan övergå till tillsvidareanställning.

Vi tillämpar provanställning, förtroendearbetstid och individuell lönesättning.

Placering: SSR:s kansli Umeå. Placeringsort kan diskuteras, dock förutsätts att du kan tillbringa viss tid vid kansliet i Umeå

Välkommen med din ansökan.

För övrig information hänvisas till verksamhetschef Jenny Wik Karlsson 072-202 12 00

Sänd in din ansökan med CV och personligt brev till: info@sapmi.se eller Svenska Samernas Riksförbund, Formvägen 16, 906 21 Umeå

Vi vill ha din ansökan senast den det 15 augusti, rekryteringen sker löpande varvid tillsättning av tjänsten kan ske innan sista dag för ansökan passerat.

Svenska Samernas Riksförbund, SSR, är en politiskt obunden intresseorganisation för rennäringen och samiska näringslivs- och samhällsfrågor. Organisationens syfte är att tillvarata och främja de svenska samernas ekonomiska, sociala, rättsliga, administrativa och kulturella intressen med särskild hänsyn till renskötseln.

Print Friendly, PDF & Email