Projektledare

SSR erbjuder en dynamisk arbetsplats med många möjligheter. SSR s övergripande mål är att skapa de bästa förutsättningarna för våra medlemmar genom att vara offensiva, kompetenta och lyhörda. Är du intresserad av ett spännande arbete med mångfacetterade frågor så kan vi erbjuda dig ett intensivt och spännande arbete.

SSR söker nu en projektledare

Som projektledare är du ansvarig för att driva projektet i riktning med uppsatta mål, projektbeskrivning, budget och beslut från finansiärer. Tjänstgöringsgraden är 75 %, men kan diskuteras. Tillträde sker efter överenskommelse.

Odda vuogit finansieras bl.a. av Jordbruksverket (Landsbygdsprogrammet) och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Syftet med projektet är att förenkla och utveckla renslakteriernas produktion och slaktlinjer för att möjliggöra tillvaratagande av traditionella produkter, förenkla eventuella provtagningar och utveckla slakteriernas slaktdatasystem. Särskild kompetens för datasystem kommer att upphandlas.

Under projekttiden ska följande genomföras

  • arbeta med metodutveckling kopplat till tillvaratagande av fler delar av renen i slaktkedjan.
  • se över hela slaktlinjen med fokus på att hitta nya metoder för att effektivisera och möjliggöra ökad spårbarhet på samtliga delar av renen både för tillvaratagande och eventuella provtagningar.
  • skapa en modern och hållbar programvara, som kan växa med uppgiften och kan integreras med kända affärssystem tillsammans med upphandlad kompetens inom området.

Projektet kommer att pågå under 2019-2020 och eventuellt förlängas då beslut om finansiering dröjt och därmed har inte projektet startat enligt den ursprungliga tidsplanen.

SSR söker dig med:

  • God förmåga att hantera många frågeställningar samtidigt
  • God samarbetsförmåga
  • Grundläggande kunskap om det samiska samhället

Meriterande för tjänsten är kunskaper inom renslakt och renslakteribranschen. Arbetslivserfarenhet inom alternativt mycket god kunskap om rennäringen och den samiska kulturen.

Tjänsten innebär en del resor och b-körkort är ett krav.

SSR eftersträvar en jämn könsfördelning inom organisationen och ser därför att både män och kvinnor söker utannonserad tjänst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placeringsort kan diskuteras dock förutsetts att du kan tillbringa viss tid vid kansliet i Umeå. Sista ansökningsdag är 30 oktober 2019, rekryteringsprocessen sker löpande.

För övrig information hänvisas till verksamhetschef Jenny Wik Karlsson 072 – 202 12 00
Sänd in din ansökan med CV och personligt brev till: info@sapmi.se eller Svenska Samernas Riksförbund, Formvägen 16, 906 21 Umeå