Projektledare

SSR erbjuder en dynamisk arbetsplats med många möjligheter. SSR s övergripande mål är att skapa de bästa förutsättningarna för våra medlemmar genom att vara offensiva, kompetenta och lyhörda. Är du intresserad av ett spännande arbete med mångfacetterade frågor så kan vi erbjuda dig ett intensivt och spännande arbete.

SSR söker nu en projektledare

Som projektledare är du ansvarig för att driva projektet i riktning med uppsatta mål, projektbeskrivning, budget och beslut från finansiärer. Tjänstgöringsgraden är 50%, men kan diskuteras. Tillträde sker snarast efter överenskommelse. Rekrytering sker löpande varvid anställning kan ske innan sista dag för ansökan gått ut. Sista ansökningsdag 12 april 2020.

Odda vuogit finansieras bl.a. av Jordbruksverket (Landsbygdsprogrammet) och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling.

Syftet med projektet är att förenkla och utveckla renslakteriernas produktion och slaktlinjer för att möjliggöra tillvaratagande av traditionella produkter, förenkla eventuella provtagningar och utveckla slakteriernas slaktdatasystem.

Under projekttiden ska följande genomföras

  • arbeta med metodutveckling kopplat till tillvaratagande av fler delar av renen i slaktkedjan.
  • se över hela slaktlinjen med fokus på att hitta nya metoder för att effektivisera och möjliggöra ökad spårbarhet på samtliga delar av renen både för tillvaratagande och eventuella provtagningar.
  • skapa en modern och hållbar programvara, som kan växa med uppgiften och kan integreras med kända affärssystem.

Projektet kommer att pågå under 2020 – 2021 och eventuellt förlängas då beslut om finansiering dröjt och därmed har inte projektet startat enligt den ursprungliga tidsplanen.

SSR söker dig med:

  • God förmåga att hantera många frågeställningar samtidigt
  • God samarbetsförmåga
  • Grundläggande kunskap om det samiska samhället

Meriterande för tjänsten är kunskaper inom renslakt och renslakteribranschen. Arbetslivserfarenhet inom alternativt mycket god kunskap om rennäringen och den samiska kulturen.

Tjänsten innebär en del resor och b-körkort är ett krav.

SSR eftersträvar en jämn könsfördelning inom organisationen och ser därför att både män och kvinnor söker utannonserad tjänst. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Placeringsort kan diskuteras dock förutsätts att du kan tillbringa viss tid vid kansliet i Umeå.

För övrig information om projektet hänvisas till näringshandläggare Anna-Marja Kaddik 070- 367 66 56 för övriga frågor kontakta verksamhetschef Jenny Wik Karlsson 072 – 202 12 00

Tjänstetillsättning är beroende av att projektet erhåller full finansiering.

Sänd in ansökan med CV och personligt brev till info@sapmi.se