Handläggare kultur och samhälle

24 april, 2023

Svenska Samernas Riksförbund, SSR, är en politiskt obunden intresseorganisation för rennäringen och samiska näringslivs- och samhällsfrågor. Organisationens syfte är att tillvarata och främja de svenska samernas ekono¬miska, sociala, rätts-liga, administrativa och kulturella intressen med särskild hänsyn till renskötseln.
Svenska Samernas Riksförbund (SSR) söker

Handläggare kultur och samhälle

Du bör ha god kunskap om samiska samhällsförhållanden och därtill knutna frågor. Arbetet innebär att du i din vardag möter samebyar, sameföreningar, andra intresseorganisationer och myndigheter. Du måste därför ha en god förmåga att hantera många frågeställningar samtidigt. Vi tror också att du har yrkesmässiga erfarenheter av att arbeta med samiska frågor på en administrativ nivå. Det är en fördel om du har kännedom om något av de samiska språken.

Arbetet inriktas mot att stötta SSR:s medlemmar, sameföreningar/samebyar, rådgivning, kontakt med myndigheter, kommuner och regioner. Du kommer också att delta och genomföra utbildningar i aktuella frågor. Som handläggare hos oss får du ett jobb med varierande och stimulerande arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som tillsammans med oss vill bidra till utveckling av SSR:s operativa verksamhet inom kultur och samhällsfrågor.
Du kan även bli delaktig i andra delar av SSR:s verksamhet, exempelvis kommunikation, utbildningar, deltagande i olika referens/arbetsgrupper.

Kvalifikationer
För tjänsten ser vi gärna att du har en högskoleutbildning med inriktning mot kultur, samhälle eller likvärdiga kunskaper. Arbetslivserfarenhet inom minoritetspolitiska frågor är meriterande.

Du är kommunikativ och van att arbeta med digital utrustning då det ingår som en naturlig del i det dagliga arbetet.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som till exempel flexibilitet, god förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du ska känna dig bekväm med att hålla utbildning och tala inför större grupper.

Meriterande är kunskaper i något av de samiska språken

Tjänsten innebär en del resor och b-körkort är ett krav

Villkor
Tillsvidareanställning med 100 % tjänstgöringsgrad. Tjänstgöringsgraden kan diskuteras. Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar provanställning, förtroendearbetstid och individuell lönesättning.
Placering: SSR:s kansli Umeå. Placeringsort kan diskuteras, dock förutsätts att du kan tillbringa viss tid vid kansliet i Umeå

Välkommen med din ansökan.

För övrig information hänvisas till verksamhetschef Jenny Wik Karlsson 072 202 12 00
Sänd in din ansökan med CV och personligt brev till: info@sapmi.se eller Svenska Samernas Riksförbund, Formvägen 16, 906 21 Umeå
Vi vill ha din ansökan senast den det 31 maj, rekryteringen sker löpande varvid tillsättning av tjänsten kan ske innan sista dag för ansökan passerat.

 

 

Print Friendly, PDF & Email