Digital kurs för samebyar i första hjälpen till psykisk hälsa

18 november, 2021

Vill du bli första hjälpare i psykisk hälsa?

Välkommen till en digital kurs för att bli första hjälpare i psykisk hälsa. Som första hjälpare får du lära dig att stödja och uppmuntra en drabbad person tills ett tillfälligt kristillstånd är över eller tills personen fått lämplig professionell hjälp. För att gå kursen behöver du inga förkunskaper.

Första hjälpen till psykisk hälsa (vuxen/standard) är en 12-timmarskurs där deltagarna får lära sig om de vanligaste psykiatriska diagnosgrupperna och hur tecken på olika slag av psykiskt lidande kan vägleda oss att upptäcka, ta kontakt och hjälpa till på rätt sätt. Kursen lär ut en handlingsplan för detta och består av fallövningar, gruppdiskussioner och filmer.

Kursen vänder sig till Sveriges samebyar. Kursen är kostnadsfri samt att det utgår ett arvode för en person per sameby à 3 400 kr. Fler personer än en per sameby kan delta i mån av plats, men det utgår endast ett arvode.

Kursen genomförs digitalt. För att delta behöver du tillgång till dator, webbkamera och headset. Det fungerar EJ med en smartphone.

Det finns fyra kursomgångar att välja på Du kan inte växla mellan olika kursomgångar, utan behöver följa de angivna datumen för en och samma kursomgång. En kursomgång består av fyra halvdagar. Viktigt att du kan vara med på alla fyra halvdagar. Detta krävs för att få intyg från Karolinska Institutet. Varje kursomgång kommer att bestå av ca 12 deltagare och 2 instruktörer.

Anmäl dig via denna länk: https://forms.office.com/r/tfiJ8Xq8py

Datum våren 2022
Kursomgång 1 19, 20, 24, 25 januari kl. 13.00-16.30; Instruktörer Anna Samuelsson och Ann-Jeanett Stål, Region Dalarna

Kursomgång 2 16, 17, 21, 22 februari kl. 13.00-16.30; Instruktörer Hanna Wasara Larsson, Region Jämtland Härjedalen och Inga Kuoljok, Region Norrbotten

Kursomgång 3 16, 17, 21, 22 mars kl. 13.00-16.30; Instruktörer Anna Samuelsson och Ann-Jeanett Stål, Region Dalarna

Kursomgång 4 23, 24, 28, 29 mars kl. 13.00-16.30; Instruktörer Inga Kuoljok, Region Norrbotten och Åsa Skum, Sorsele kommun

Kursen arrangeras av Kunskapsnätverket för samiska hälsa och SSR. Kunskapsnätverket omfattar Region Dalarna, Jämtland Härjedalen, Norrbotten, Västerbotten, Sametinget samt ett antal samiska organisationer däribland SSR. Sorsele kommun är också medarrangör för vårens kursomgångar.

Max 13 deltagare per kursomgång.

Har du frågor kontakta: info@sapmi.se

Print Friendly, PDF & Email