[:sv]Jag är så oerhört glad, förhoppningsfull och laddad med ny energi. De senaste två veckorna har det kommit flera domar och beslut som lyfter och stärker renskötseln och de samiska rättigheterna, senast igår kom en dom från mark och miljödomstolen som inte ger tillstånd för etablering av en vindpark för att det skulle försvåra för renskötseln. Äntligen är det många som säger inklusive mig själv, för jag vet hur mycket arbete som ligger bakom. Inte bara i just det här målet utan alla steg som tagits innan av så många människor. Det som vi nu ser visar att även om det tar lång tid och vägen dit många gånger är krokig så kommer man fram, det gäller bara att vara uthållig. Och det måste ändå sägas, är det något som vi samer är bra på så är det att vara uthålliga, hade vi inte varit det då hade stora delar av vår kultur försvunnit för länge sedan. Jag hoppas att alla ni därute som trampar upp stigen, ser och känner att ni gör skillnad och gör det lättare för andra att följa stigen. Själv är jag så oerhört tacksam att få vara en del av detta och ibland också vara en av de som tar små steg framåt.

Sist men inte minst vill jag rikta en känga åt media som nästan helt undvikit att rapportera om att utredningen om grovt jaktbrott i Norrbotten lagts ned mot en av de misstänkta, ni ska skämmes!! Det vore intressant om media nu kunde rapportera om hur den tidigare misstänkte behandlades av både media och polis/åklagare men det kanske är att begära för mycket.
Jenny[:se]Små steg leder också framåt

Jag är så oerhört glad, förhoppningsfull och laddad med ny energi. De senaste två veckorna har det kommit flera domar och beslut som lyfter och stärker renskötseln och de samiska rättigheterna, senast igår kom en dom från mark och miljödomstolen som inte ger tillstånd för etablering av en vindpark för att det skulle försvåra för renskötseln. Äntligen är det många som säger inklusive mig själv, för jag vet hur mycket arbete som ligger bakom. Inte bara i just det här målet utan alla steg som tagits innan av så många människor. Det som vi nu ser visar att även om det tar lång tid och vägen dit många gånger är krokig så kommer man fram, det gäller bara att vara uthållig. Och det måste ändå sägas, är det något som vi samer är bra på så är det att vara uthålliga, hade vi inte varit det då hade stora delar av vår kultur försvunnit för länge sedan. Jag hoppas att alla ni därute som trampar upp stigen, ser och känner att ni gör skillnad och gör det lättare för andra att följa stigen. Själv är jag så oerhört tacksam att få vara en del av detta och ibland också vara en av de som tar små steg framåt. Sist men inte minst vill jag rikta en känga åt media som nästan helt undvikit att rapportera om att utredningen om grovt jaktbrott i Norrbotten lagts ned mot en av de misstänkta, ni ska skämmes!! Det vore intressant om media nu kunde rapportera om hur den tidigare misstänkte behandlades av både media och polis/åklagare men det kanske är att begära för mycket.
Jenny
[:]

2016-11-18T13:23:22+00:00 november 18th, 2016|