Aktuella kurser Ovttas:

Juridik och renskötsel. Endagskurs i Jokkmokk 24/2 och Kiruna 25/2

En grundkurs, inga förkunskaper krävs. Få en översikt om vad juridik är och vad vi kan göra på längre sikt för att stoppa den negativa trenden att renskötseln trängs undan av exploatörer. 

Renens rätt. Hur skyddar vi renen i vardagen?

Får man t.ex. köra skoter, hundspann, anordna stora tävlingsarrangemang och plocka kantareller med stöd av allemansrätten? Vad säger rennäringslagen om att störa/hindra renar? 4 timmars kurs i Lycksele 2/3, Gällivare 14/3, Arvidsjaur 15/3. 

Grundläggande ekonomi

Oavsett om du ännu inte har startat ett företag, är nystartad eller har varit igång ett tag så kommer du genom kursen att få en stor nytta av att lära dig mer om företagsformer och vad som är lämpligast för dig, moms och avdragsförbud, bil i företaget, sambandet mellan bokföring, bokslut och beskattning, resultat och uppföljning samt mycket mer. Du får dessutom en insikt om pension, sjuk- och föräldrapenning samt vad som påverkar din inkomst nu och i framtiden.


Alla Ovttas kurser och utbildningar är kostnadsfria! 

Varje tillfälle har ett begränsat antal platser! Projektet riktar sig i första hand till företagare, anställda på ett företag och samebyar i Västerbotten och Norrbotten.  Vid fler anmälda än antal platser kommer därför dessa att prioriteras. 

Ovttas är ett kompetensutvecklingsprojekt som riktar sig till samer som driver företag. De branscher denna insats verkar för är kopplade mot den samiska traditionen och kulturidentiteten och särskilt viktig i denna målgrupp är de kvinnliga företagarna. Den primära målgruppen tillhör samiskt näringsliv där renen står i centrum. Projektet är finansierat av Europeiska Socialfonden – ESF och Region Norrbotten och Region Västerbotten.

Projekt Ovttas finansieras av
Inloggning